Dietètica i Nutrició

El nostre Departament de Nutrició i Dietètica s’encarrega de dissenyar, elaborar i supervisar els menús, amb l’objectiu de cobrir les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa.

Així doncs, tenint en compte els criteris de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i els principis de Combe, L. S. (2016), els menús que elaborem presenten les següents característiques:

  1. Adequats: adaptats a l’alumnat, tenint en compte l’edat, les al·lèrgies i intoleràncies, l’estat de salut, la religió, la cultura, etc.
  2. Variats: inclouen diversos ingredients, grups d’aliments i textures a cada plat.
  3. Complets i suficients: contenen les quantitats recomanades per a cada grup d’edat, aportant l’energia necessària sense deficiències ni excessos.
  4. Equilibrats: engloben les proporcions adequades d’hidrats de carboni, proteïnes i lípids.
  5. Atractius: són agradables als cinc sentits.
  6. Inocus: es preparen amb el màxim grau d’higiene, evitant qualsevol risc per a la salut del consumidor.

La composició dels menús segueix les recomanacions dels documents oficials de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i els adaptem a les característiques i necessitats dels centres.